Wat wij doen Intersnack

Onze merken

Topmerken als Chio en POM-BÄR maken deel uit van ons assortiment

Onze mensen

Davey Bosma (20) Operator B bij Intersnack

“Als ik zie hoe alles netjes in zakjes zit, en die zakjes netjes in een doos zitten, en die dozen netjes op pallets staan, dan ben ik wel trots, ja. Ik weet dan echt wat mijn aandeel daarin is geweest. We doen heel verantwoordelijk werk.

DaveyBosma2.JPG

Proces verbeteren

Als Operator moet je eigenlijk het hele proces beheren, zorgen dat alles goed loopt. Je voert kwaliteitscontroles uit en je moet de machines ombouwen wanneer dat nodig is. Door ons gestandaardiseerde systeem weten we precies hoe we dat elke keer aan moeten pakken. De planning probeert er natuurlijk voor te zorgen dat we zo min mogelijk om hoeven te bouwen, omdat we dan geen productie hebben. Maar als het dan moet, doen we het snel en goed.

We denken ook na over hoe de procedure beter kan. Als iets voor de derde keer fout gaat, is het bijvoorbeeld beter om de machine voortaan anders af te stellen. En als er wat mis is, denken we natuurlijk met de storingsdienst mee over wat de oorzaak van het probleem zou kunnen zijn. In de toekomst gaan wij waarschijnlijk ook een deel van het onderhoud zelf uitvoeren. Ik heb daar wel zin in.

Leuke collega’s

Je werkt als Operator altijd samen met tenminste één collega, en soms met twee. De sfeer is hier ontzettend goed, iedereen kan goed met elkaar overweg, er is altijd ruimte voor geintjes en we willen elkaar allemaal helpen. Dat is op veel plekken zo, maar hier vind ik het wel héél bijzonder. Ook zoiets simpels als dat we in ploegendiensten werken vind ik relaxed. Als iemand anders met zijn auto naar de garage moet, moet ‘ie meteen vrij vragen van zijn werk. Ik hoef dat niet. O ja, het werk betaalt ook goed, niet onbelangrijk.

Ik werk hier nog niet zo lang, maar twee dingen heb ik echt geleerd sinds ik hier werk. Ten eerste om verantwoordelijkheid te nemen. Om er dagelijks echt zelf voor te zorgen dat alles zo goed mogelijk wordt- ik zei al dat ik heel verantwoordelijk werk had. Ten tweede heb ik geleerd om de rust te bewaren als er een probleem is. Het ligt heel erg voor de hand om dan in paniek te raken, maar daar heeft niemand wat aan. Het is veel handiger als je kalm analyseert welke stappen er moeten worden gezet. Dat klinkt allebei heel eenvoudig, maar om het in de praktijk zo te doen is een heel ander verhaal.

Ambitieus

Volgens mij kan ik hier in de toekomst nog een heleboel meer leren. Niemand vindt het hier gek dat ik ambitieus ben en iedereen is hier steeds met allerlei trainingen bezig. Tegelijkertijd verwacht niemand dat je van het begin af aan perfect bent. Maar dat zei ik al, de sfeer is hier heel goed.”

 


 

Tim Nijveld, 28 jaar, Technician bij Intersnack.

“Het leukste aan mijn werk als technician bij Intersnack vind ik de diversiteit. Ik doe echt heel veel verschillende dingen, dat zie je bijna nergens.

Dat begint al bij het soort machines waar ik me mee bezighoud. Vaak heb je alleen verstand van electrotechniek, of van pneumatische processen, of van mechanica. Je wordt er alleen bijgeroepen als er iets met een van ‘jouw’ machines aan de hand is. Hier doe je dat allemaal. Je hoeft natuurlijk nog niet alles te kunnen voordat je hier komt werken, je moet op één van de terreinen een stevige basiskennis hebben en de rest leren we je hier bij.

Tim_1.jpg

Oplossingen

Technicians doen bij Intersnack zowel onderhoud als storingswerkzaamheden. Ik vind dat allebei machtig mooi. Als je met onderhoud bezig bent, zorgt dat zo’n machine weer helemaal goed is afgesteld en weer een half jaar zonder of met weinig problemen mee kan, geeft dat echt een kick. Storingen geven die kick op een heel andere manier. Als een machine is vast gelopen moet je zo snel mogelijk met een zo goed mogelijke oplossing komen. Daar moet je heel veel verschillende dingen tegelijk voor doen. Je moet goed overleggen met de operators, die je moeten uitleggen wat er precies mis is. Dan moet je kijken of er een onderdeel kapot is, of dat er iets aan de instellingen niet klopt.

We werken zowel in dagdiensten als in ploegendiensten. In de dagdiensten heb je vooraf al een beetje een idee hoe je dag eruit zal zien. Je bent vaak met routinedingen bezig, zoals het onderhoud. Hoewel het ook vaak voorkomt dat je moet bijspringen met de storingsdienst, omdat er meer problemen tegelijk zijn. Wat je in de ploegendiensten zal doen, is meestal een verrassing. Je kijkt wat voor storingen zich voordoen en bepaalt met de Line Lead de prio en daarmee ga je aan de slag. De tijdstippen waarop we aan het werk zijn, zijn dus ook steeds anders.

Moderne machines

Ik zei al dat we leren hier heel belangrijk vinden. Er heerst hier een sfeer waarin je fouten mag maken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, maar stel dat het een keer gebeurt dat je bijvoorbeeld een sensortje zo monteert dat ie snel afbreekt, dan sta je niet meteen op straat en krijg je niet op je donder. Nee, dan ontstaat er een gesprek over hoe je er nou voor kunt zorgen dat het de volgende keer niet gebeurt. Die leergierigheid is ook belangrijk als er weer nieuwe machines komen. Dat vind ik namelijk ook heel fijn aan Intersnack. Het gaat goed met het bedrijf en er wordt dus flink in machines geïnvesteerd. Ik werk altijd zo altijd met de modernste machines.”

PB_Packshot_Original_75g_3D_2014_free.png

Niet de vacature kunnen vinden die je zoekt?

Ontvang nieuwe vacatures voor deze zoekopdracht per e-mail. Maak een Jobalert.

Maak een Jobalert